Tijdsvensters geopend in Buitenplaats Doornburgh

doornburgh

Onze interviewserie Tijdsvensters is vanaf 4 juni t/m 30 augustus 2020 te zien in Buitenplaats Doornburgh. In de drie korte films reflecteren animator Michael Dudok de Wit, filosoof Miriam Rasch en dichter Ingmar Heytze op het begrip ‘tijd’.

Miriam Rasch gaf een treffende terugblik op haar interview in januari vorig jaar:

Vorig jaar alweer werd ik geïnterviewd voor een videoserie van De Bedachtzamen. Ik was nog aan het bijkomen van mijn terugkeer uit het Van Doesburghuis – wat een bijzondere ervaring en confrontatie met het heersende tijdregime was gebleken.

Ik vertel over de naar mijn idee onterechte ophemeling van de verveling, over het ontwikkelen van een omgangsregeling met je smartphone, over de mogelijkheid om je autonomie te bewaren tegenover de eis van Totale Communicatie.

Nu is het eindelijk te bekijken. De sneeuw ligt nog, mijn haar zit in een (ongekamde, inmiddels weer aangegroeide) pony. Zo is het interview een voorbeeld van tijd nemen. Het thema tijd is zelf onverminderd tijdloos. In isolatie worden we er allemaal nog meer mee geconfronteerd dan gewoonlijk. Hoe verhoud je je tot tijd in een stille en tegelijk oorverdovende periode als deze? Vanuit het verstilde Doornburgh, herinnerend aan mijn zelf-isolatie in het Van Doesburghuis, nu de wereld in.


De interviewserie Tijdsvensters is naast een kunstwerk van teamLab te zien tijdens Buitenplaats in bloei. Een kaartje geeft toegang tot de priorij en de mooie binnentuin. Het time-slot geeft 1,5 uur de tijd voor een bezoek.
Tickets zien te reserveren via deze website.

(foto: binnentuin in de priorij van Doornburgh)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.