Partners in bedachtzaamheid

Natuurlijk staan we niet alleen in ons streven naar verstilling, reflectie en bedachtzaamheid. Hieronder vindt u een aantal vermeldingen van geestverwanten en interessante sites om verder te lezen:

trudy_dehue

Foto: Don Wijns

Trudy Dehue
Dehue is (gepensioneerd) wetenschapsfilosoof en socioloog, was werkzaam aan de Universiteit van Groningen. Is doorgegaan met het geven van lezingen en gastcolleges en het schrijven van artikelen. Bekend van haar boek De depressie-epidemie (2008). Bracht ons mede op het spoor door haar term ‘ban op de bedachtzaamheid’.
joke_hermsen

Foto: rtva.nl

Joke Hermsen
Schrijfster, filosofe en inmiddels 'tijddeskundige'. Haar mooie essay Melancholie van de onrust maakte dat het eerste zaadje werd geplant voor De bedachtzamen. Andere bekende boeken zijn Stil de tijd en Kairos. Joke heeft een prettige schrijfstijl met een breed georiënteerde blik: naast wetenschap ruimt ze ook een prominente plaats in voor kunst en literatuur.
made_by_mensch

Foto: Madebymensch

Madebymensch
Madebymensch: cabaret op en over de rand van de realiteit. Cabaretier, filosoof en schrijver. Alles wat we weten, is madebymensch.
logo_kuubKunstruimte KuuB
Kunstruimte KuuB is een ruimte voor kunst en cultuur in het Utrechtse museumkwartier. KuuB voert een onafhankelijk beleid met betrekking tot de exposities van hedendaagse beeldende kunst, waarbij kwaliteit en eigenzinnigheid de leidraad vormen. KuuB staat voor versobering, verstilling en vooral aandachtig kijken naar kunstwerken die voor niets anders zijn gemaakt.