De podcast die je tijd teruggeeft

Deze zomer lanceerden De Bedachtzamen en Kitty Munnichs tijdstroom, een gloednieuwe podcastserie. In de driedelige serie interviewt podcastmaker Kitty Munnichs documentairemaker Maarten Slagboom, dichter Vicky Francken en kunstenaar Job Koelewijn. Vanuit een voormalig klooster aan de Vecht, een plek die eindeloze ruimte ademt, zoeken zij naar een bubbel van tijd.
Waarom hebben we zo vaak het gevoel tijd te kort te hebben? Gedachten kronkelen en nieuwe denksporen ontwikkelen zich tijdens de gesprekken. Laat je meevoeren in het tijdsvacuüm 
van de podcast tijdstroom.

Job Koelewijn is gast in de laatste aflevering van onze podcast

In de tweede aflevering spreken we met Vicky Francken

Luister naar de eerste aflevering van tijdstroom met Maarten Slagboom

Tjitske Mussche, podcastmaker en directeur van het Oorzaken podcastfestival over tijdstroom:
Ook mijn leven vliegt soms aan me voorbij zonder dat ik tijd heb om er echt bij stil te staan. Daarom maak ik na een drukke dag graag een ommetje. Tijdstroom is een perfecte podcast voor bij zo’n avondwandeling. In de eerste aflevering hoorde ik een mooi gesprek tussen podcastmaker Kitty Munnichs en programmamaker en fotograaf Maarten Slagboom. Over poëzie als manier van kijken, gestolde tijd in oude gebouwen en het denken in (levens)verhalen. ‘Het menselijk besef dat het leven een verhaal met een kop en een staart is, dat is een cadeautje van de natuur. Dat maakt het mogelijk om er ten volle in te gaan.’ Zo is het!

Mede mogelijk gemaakt door

Deze podcast werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht en het Carel Nengerman Fonds. De opnames vonden plaats 
in Doornburgh, buitenplaats voor kunst en wetenschap.
De serie is een vervolg op Tijdsvensters, een serie korte documentaires uit 2020. Meer informatie over de podcast is te lezen op tijd-stroom.nl en op onze website.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.