Nieuws

NRC Podcastclub tipt tijdstroom

Als onderdeel van de NRC Podcastclub selecteert chef audio Anne Moraal wekelijks de podcasts die je niet wil missen. Onze podcast werd op 19 september besproken en getipt! Hierbij de recensie van Jeanne Geerken:
Tijdstroom is een drieluik van filosofische gesprekken over de menselijke ervaring van tijd. Podcastmaker Kitty Munnichs maakte voor De Bedachtzamen een driedelige serie waarin ze kunstenaars in een voormalig klooster spreekt over vergankelijkheid en tijdsperceptie. De gesprekken zijn filosofisch en poëtisch, maar ook universeel en herkenbaar.

Podcast tijdstroom gelanceerd!

De Bedachtzamen en Kitty Munnichs lanceren tijdstroom, een gloednieuwe podcastserie. In de driedelige serie interviewt podcastmaker Kitty Munnichs documentairemaker Maarten Slagboom, dichter Vicky Francken en kunstenaar Job Koelewijn. Vanuit een voormalig klooster aan de Vecht, een plek die eindeloze ruimte ademt, zoeken zij naar een bubbel van tijd. Waarom hebben we zo vaak het gevoel tijd te kort te hebben? Gedachten kronkelen en nieuwe denksporen ontwikkelen zich tijdens de gesprekken. Laat je meevoeren in het tijdsvacuüm 
van de podcast tijdstroom.

De serie is een vervolg op Tijdsvensters, een serie korte documentaires met animator Michael Dudok de Wit, filosoof Miriam Rasch en dichter Ingmar Heytze.

De Bedachtzamen bestaan vijf jaar

Ons eerste lustrum is een feit. Het begin kreeg concreet gestalte via een manifest, dat deels opgetekend werd in een trein van Utrecht naar Nijmegen, nog steeds onze woonplaatsen. Inmiddels zijn we 125 blogposts op onze website, een interviewserie Tijdsvensters en een podcastserie tijdstroom verder. We hebben mooie ontmoetingen en gesprekken gehad en een soort thuisbasis gevonden in Doornburgh, een verstilde plek waar ons gedachtegoed tot haar recht komt. Lees verder …

Samenwerking met maandblad Zout Magazine

Soms is het beter om niet te veel haast te hebben en even af te wachten tot kansen en mooie dingen zich aandienen. Een voorbeeld hiervan is de samenwerking met Zuiderlucht (inmiddels Zout Magazine), maandblad voor kunst en cultuur, dat ook onze serie Tijdsvensters en ons blog ontdekte. We krijgen een plek in het wekelijkse online magazine ZL ExtraTijd, waarvoor dank!

Website Cube design museum toont Tijdsvensters

De expositie Time Matters in Cube design museum zet bezoekers aan het denken over het fenomeen tijd. De expositie toont zo’n 30 objecten rond het thema tijd en loopt nog t/m 3 januari 2021.
Mooi om te zien dat onze serie Tijdsvensters als inspiratie wordt genoemd op Cube’s blog! Kijk verder op Tijdsvensters – De Bedachtzamen.

Even voorstellen: bestuurslid Beatrice Puijk

Wij zijn verheugd vanwege de toevoeging van een derde bestuurslid, Beatrice Puijk. Met Beatrice beschikken we over extra ideeën en denkkracht om in de toekomst mooie dingen te blijven maken vanuit De Bedachtzamen. Ze zal zich niet zozeer bezig houden met het schrijven van blogs, maar vooral meedenken in de plannen die naast het blog opborrelen en hoe deze te verwezenlijken.

Beatrice is begonnen als kunstenaar en is doorgestroomd naar de productie van culturele projecten. Momenteel werkt zij voornamelijk als freelance fondsenwerver en (project)manager.

Tijdsvensters vanaf 3 april exclusief online te zien

Geduld is een schone zaak: na lang wachten kunnen we met gepaste trots melden dat onze filmserie Tijdsvensters op 3 april in première gaat! Als een van de pioniers van Buitenplaats Doornburgh krijgen we de kans om de drie korte films via hun platform te vertonen.
Meer informatie over het project.

Bestuurslid gezocht

Voor het bestuur zijn we op termijn op zoek naar een derde bestuurslid, dat met ons mee wil denken. We zoeken een student of afgestuurde die bij voorkeur ervaring heeft met fondsenwerving. Regio: Nijmegen-Arnhem-Utrecht. Reageer via e-mail.
De vacature is inmiddels vervuld!

Stichting De Bedachtzamen is een feit

Op 24 mei 2019 hebben wij ons initiatief omgezet in een heuse stichting. Dit weerspiegelt onze structurele bedoelingen met de Bedachtzamen. Ook geeft het ons meer kansen om, met concrete projecten en ideeën, mee te dingen naar fondsen en subsidies.

Ingmar Heytze trapt af

Deze week verwelkomden we dichter Ingmar Heytze als eerste gast op de Buitenplaats. Dit leverde een inzichtrijk gesprek op, waarvan we binnenkort het eindresultaat delen.
We kunnen met genoegen melden dat in 2019 Miriam Rasch (filosoof) en Michael Dudok de Wit (animator) hun opwachting doen in Tijdsvensters.

Tijdsvensters, een serie over tijd en reflectie in de kunsten

De tijd houdt ons bezig, laat ons wachten en brengt inspiratie. Ieder mens gaat anders om met dit eeuwenoude fenomeen. Hoe staan we er aan het begin van de 21e eeuw voor? Denkers, dichters en wetenschappers laten we in deze nieuwe interviewserie aan het woord over hun visie op tijd en reflectie.

Filmmaker Anna Peeters was enthousiast voor ons plan en bood zich aan voor de regie. Samen met cameraman Ivan Hidayat vormen ze het filmteam voor de serie. De voormalige priorij op Buitenplaats Doornburgh biedt onze gasten de denkruimte voor oorspronkelijke inzichten en antwoorden. Doornburgh mogen wij trouwens ook als partner verwelkomen.


Op de hoogte blijven van onze artikelen en projecten? Abonneer u op onze nieuwsbrief, dat kan via het vakje direct onder dit bericht.