Nieuws

De Bedachtzamen bestaan vijf jaar

Ons eerste lustrum is een feit. Het begin kreeg concreet gestalte via een manifest, dat deels opgetekend werd in een trein van Utrecht naar Nijmegen, nog steeds onze woonplaatsen. Inmiddels zijn we 125 blogposts op onze website, een interviewserie Tijdsvensters en een podcastserie tijdstroom verder. We hebben mooie ontmoetingen en gesprekken gehad en een soort thuisbasis gevonden in Doornburgh, een verstilde plek waar ons gedachtegoed tot haar recht komt. Lees verder …

Wij willen jullie bedanken voor de afgelopen vijf jaar, voor jullie enthousiasme, creatieve inbreng, morele dan wel artistieke steun!
– 9 september 2022

Samenwerking met maandblad Zuiderlucht

Soms is het beter om niet te veel haast te hebben en even af te wachten tot kansen en mooie dingen zich aandienen. Een voorbeeld hiervan is de samenwerking met Zuiderlucht (inmiddels Zout Magazine), maandblad voor kunst en cultuur, dat ook onze serie Tijdsvensters en ons blog ontdekte. We krijgen een plek in het wekelijkse online magazine ZL ExtraTijd, waarvoor dank!
– 29 januari 2021

Website Cube design museum toont Tijdsvensters

De expositie Time Matters in Cube design museum zet bezoekers aan het denken over het fenomeen tijd. De expositie toont zo’n 30 objecten rond het thema tijd en loopt nog t/m 3 januari 2021.
Mooi om te zien dat onze serie Tijdsvensters als inspiratie wordt genoemd op Cube’s blog! Kijk verder op Tijdsvensters – De Bedachtzamen.
– 19 augustus 2020

Even voorstellen: bestuurslid Beatrice Puijk

Wij zijn verheugd vanwege de toevoeging van een derde bestuurslid, Beatrice Puijk. Met Beatrice beschikken we over extra ideeën en denkkracht om in de toekomst mooie dingen te blijven maken vanuit De Bedachtzamen. Ze zal zich niet zozeer bezig houden met het schrijven van blogs, maar vooral meedenken in de plannen die naast het blog opborrelen en hoe deze te verwezenlijken.

Beatrice is begonnen als kunstenaar en is doorgestroomd naar de productie van culturele projecten. Momenteel werkt zij voornamelijk als freelance fondsenwerver en (project)manager.
– 1 juni 2020

Tijdsvensters vanaf 3 april exclusief online te zien

Geduld is een schone zaak: na lang wachten kunnen we met gepaste trots melden dat onze filmserie Tijdsvensters op 3 april in première gaat! Als een van de pioniers van Buitenplaats Doornburgh krijgen we de kans om de drie korte films via hun platform te vertonen.
Meer informatie over het project.
– 25 maart 2020

Bestuurslid gezocht

Voor het bestuur zijn we op termijn op zoek naar een derde bestuurslid, dat met ons mee wil denken. We zoeken een student of afgestuurde die bij voorkeur ervaring heeft met fondsenwerving. Regio: Nijmegen-Arnhem-Utrecht. Reageer via e-mail.
De vacature is inmiddels vervuld!
– 31 mei 2019

Stichting De Bedachtzamen is een feit

Op 24 mei 2019 hebben wij ons initiatief omgezet in een heuse stichting. Dit weerspiegelt onze structurele bedoelingen met de Bedachtzamen. Ook geeft het ons meer kansen om, met concrete projecten en ideeën, mee te dingen naar fondsen en subsidies.
– 31 mei 2019

Ingmar Heytze trapt af

Deze week verwelkomden we dichter Ingmar Heytze als eerste gast op de Buitenplaats. Dit leverde een inzichtrijk gesprek op, waarvan we binnenkort het eindresultaat delen.
We kunnen met genoegen melden dat in 2019 Miriam Rasch (filosoof) en Michael Dudok de Wit (animator) hun opwachting doen in Tijdsvensters.
– 21 december 2018

Tijdsvensters, een serie over tijd en reflectie in de kunsten

De tijd houdt ons bezig, laat ons wachten en brengt inspiratie. Ieder mens gaat anders om met dit eeuwenoude fenomeen. Hoe staan we er aan het begin van de 21e eeuw voor? Denkers, dichters en wetenschappers laten we in deze nieuwe interviewserie aan het woord over hun visie op tijd en reflectie.

Filmmaker Anna Peeters was enthousiast voor ons plan en bood zich aan voor de regie. Samen met cameraman Ivan Hidayat vormen ze het filmteam voor de serie. De voormalige priorij op Buitenplaats Doornburgh biedt onze gasten de denkruimte voor oorspronkelijke inzichten en antwoorden. Doornburgh mogen wij trouwens ook als partner verwelkomen.
– 21 december 2018


Op de hoogte blijven van onze artikelen en projecten? Abonneer u op onze kwartaalnieuwsbrief, dit kan ook via het kadertje onderaan de pagina.