Over

Stap binnen in de wereld van De Bedachtzamen, een blog dat oprijst als een baken van inzicht in het hedendaagse tijdsgewricht. Met een scherp oog voor kunst, cultuur, literatuur en film, leidt dit platform je langs de grenzen van creativiteit en verbeelding.
In een tijd waarin oppervlakkigheid de overhand lijkt te hebben, werpen wij een verhelderend licht op de diepere betekenis achter kunstwerken, culturele bewegingen, literaire en filmische meesterwerken. Met verfijnde analyses en kritisch denken reflecteren ze op de complexe lagen van onze moderne tijd.

Of je nu een doorgewinterde kunstliefhebber bent of gewoon geïnteresseerd bent in het verkennen van nieuwe perspectieven, De Bedachtzamen nemen je bij de hand en gidsen je door het labyrint van creatieve expressie.
Word een deel van deze intellectuele reis en laat je inspireren door de levendige recensies, diepgaande interviews en inzichtelijke essays die het blog biedt.

De Bedachtzamen in Siegburg, 2022

Thomas Klijn

Genuanceerde melancholicus met zelfspot.
Onderzoekt, duidt en twijfelt er op los.
Neemt het onzekere voor het zekere.

Neem contact op met Thomas: thomas [at] debedachtzamen.nl

Jasper van den Broek

Loopt liever om dan met een kaart. Kijkt omhoog.
Lichte dromer, zware denker.
Made in Germany.

Neem contact op met Jasper: jasper [at] debedachtzamen.nl

Jaarverslag Stichting De Bedachtzamen 2020 (PDF)


De Bedachtzamen wedijveren niet, staan zich nergens op voor, sluiten zich niet aan bij groepen van meer dan zes, veroordelen anderen niet.* Wij dromen van licht in opkomende nevel.
*Bron: Palinurus (1944), Het rusteloze graf. Amsterdam, De Arbeiderspers.